Een afspraak maken +32 2 306 40 40 Vanaf maandag tot vrijdag: 9h30 – 13h en 13h30 – 18:30 — zatergad: 9h30 – 13h en 13h30 – 17h

TATOEAGE VERWIJDEREN Coming soon — September 2021

Lasers die tegenwoordig worden gebruikt voor het verwijderen van tatoeages bestaan in verschillende golflengten. Het licht zal zich meer specifiek richten op de pigmenten van een bepaalde kleur, om ze te laten “poppen”. De microscopisch kleine deeltjes die in de huid worden geproduceerd, worden vervolgens door uw lichaam verwijderd. Alle delen van het lichaam kunnen behandeld worden.

Hoeveel sessies om een tatoeage met laser te verwijderen?

Gemiddeld duurt het 5 tot 6 sessies om professionele tatoeages te verwijderen en 3 tot 5 om amateurtatoeages te behandelen. Tussen elke sessie moet een interval van 5 tot 7 weken worden gerespecteerd. Het aantal sessies is afhankelijk van de gebruikte hoeveelheid inkt en de diepte in de huid. Helaas duurt het soms meer dan 10 sessies om een ​​zeer dense tatoeage te verwijderen.

Gaan alle tatoeages weg?

In 95% van de gevallen is het antwoord ja. Het is echter handig om te weten dat er meer dan 100 soorten tattoo-inkten in de wereld bestaan. Er zijn geen voorschriften om de kwaliteit van artistieke tatoeage-inkten te accrediteren (in tegenstelling tot medische inkten die worden gebruikt voor dermopigmentatie).

Dit is wat het verwijderen van tatoeages gemakkelijker of moeilijker kan maken:

Het is moeilijker om volgende tatoeages te verwijderen:

– polychroom (met veel kleuren)

– op basis van gele of groene inkt, of met mengsels van lichte kleuren

– op een zwarte, donkere, bruine of etnische huid

– “traumatische” tatoeages waarbij de implantatie van gekleurde deeltjes te diep in de huid zit.

Eenvoudig te verwijderen tatoeages:

– monochroom (één kleur)

– artistieke in zwarte of blauwe inkt, amateuristische, traditionele en rituele tatoeages

– rode kleuren

– op een lichte huid

– gemaakt met Oost-Indische inkt of houtskool.

Bijwerkingen en gevaren van het met laser verwijderen van tatoeages

Gewoonlijk zullen, afgezien van de matige pijn tijdens de behandeling, onmiddellijk na de sessie kleine bloeddruppels in het behandelde gebied te zien zijn.

Het verwijderen van een tatoeage kan voor sommigen pijnlijk zijn. We hebben niet allemaal dezelfde tolerantie en gevoeligheid voor pijn. Bij twijfel is het mogelijk om  1 à 2 uur VOOR de sessie een verdovende crème (zoals EMLA crème) aan te brengen.

Na de sessie is het goed mogelijk om een ​​warm of branderig gevoel te krijgen. Dit gevoel duurt echter in de overgrote meerderheid van de gevallen maar een paar uur.

Contra-indicaties

Vermijd het behandelen van de huid:

– bij huidige dermatologische problemen: acne, eczeem, dermatosen, …

– te gebruind

– minder dan 2 maanden geleden getatoeëerd.

Het verwijderen van een tatoeage mag niet worden gedaan als u zwanger bent (zwangerschap).

ContactLes photos présentes sur ce site sont des photos illustratives et ne sont pas les résultats d’interventions pratiquées au sein du centre.  Malgré que l'on trouve des photos de résultats sur beaucoup de sites internet, leur présence est condamnée par l'Ordre des Médecins en Belgique, raison pour laquelle vous n'en verrez pas ici. Par contre, lors de la consultation, de très nombreuses photos vous seront montrées, vous permettant de juger la qualité du travail accompli.