Een afspraak maken +32 2 306 40 40 Vanaf maandag tot vrijdag: 9h30 – 13h en 13h30 – 18:30 — zatergad: 9h30 – 13h en 13h30 – 17h

ERBIUM LASER – RESURFACING LASER

De gefractioneerde Erbium-laser is een apparaat met zeer hoge precisie en heeft tot doel het huidoppervlak te regenereren. Het is een voorkeursbehandeling voor het verjongen van de huid, het verminderen van rimpels en het verminderen van littekens en pigmentvlekken of striae.

Hoe werkt de Erbium-laser?

In plaats van het hele behandelde huidoppervlak af te schuren, creëert deze gedeeltelijke ablatieve laser microscopisch kleine putjes, waarbij de huid tussen elk putje intact blijft. Door genezing zullen deze putjes sluiten en leiden tot huidvernieuwing (vernieuwing van de opperhuid, stimulatie van collageen).
In vergelijking met conventionele abrasielasers is het interessant om geleidelijk in verschillende sessies een gelijkwaardig resultaat te bereiken. Maar in dit geval kunnen de gevolgen van elke sessie (lichter) veel minder hinderlijk zijn (een paar dagen roodheid, in plaats van een week sijpelen en verbanden).

Wat zijn de indicaties voor de Erbium resurfacing laser?

De erbiumlaser wordt aanbevolen voor:

 • Verjonging van de gezichtshuid en vermindering van gezichtsrimpels,
 • Verjonging van de huid van hals en decolleté,
 • Littekens (acne, postoperatief, posttraumatisch, waterpokken…),
 • Correctie van veranderingen in het uiterlijk van de huid (verwijde poriën, wazige teint, enz.),
 • Donkere kringen en ooglidrimpels,
 • Heeft een gelijktijdige werking op pigmentvlekken.

Wat betreft het gezicht, de behandeling kan op het hele gezicht of alleen op bepaalde zones (zonneplooien van de bovenlip, onderoogleden, kraaienpootjes, enz., …)

Voor wie?

Het is gericht op zowel vrouwen als mannen met als doel de huid te verjongen, rimpels, littekens en veranderingen in het uiterlijk van de huid te verminderen. Het kan ook een bijkomende werking hebben op pigmentvlekken.

Welke zijn de pre-laser instructies?

Om de behandeling te bespreken is een eerste consult nodig.

Bruinen wordt niet aanbevolen en moet vóór de behandeling aan de behandelaar worden gemeld.

Afhankelijk van de diepte van de behandeling die nodig is, krijgt u mogelijk een verdovende crème voorgeschreven.

Wat moet u doen op de dag van de behandeling?

In het geval van een voorgeschiedenis van herpes is preventieve behandeling essentieel

Het dragen van een (bril)bril tijdens de sessie is verplicht.

Het aanbrengen van de laser gebeurt door het te behandelen gebied te scannen. Afhankelijk van uw gevoeligheid kan de sessie onder plaatselijke verdoving plaatsvinden: contactanesthesie (crème) is voldoende.

De sessie duurt 10 tot 60 minuten, afhankelijk van het te behandelen gebied.

Wat moet u doen na de behandeling?

Onmiddellijk na de sessie wordt het behandelde gebied gekenmerkt door roodheid en een gevoel van warmte dat ook gepaard kan gaan me eent tijdelijk oedeem (dat over het algemeen binnen 24 tot 48 uur verdwijnt) en/of kleine korstjes.

Make-up van het gebied en scheren voor mannen kan de volgende dag worden overwogen. Hierdoor is de sociale ontruiming van zeer korte duur en kunt u snel uw werkzaamheden hervatten.

U krijgt een vette crème voorgeschreven die u de eerste dagen regelmatig moet aanbrengen.

Zonnebrandcrème moet gedurende 2 weken na de behandeling worden aangebracht.

Wat zijn de contra-indicaties?

 • Zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, als voorzorgsprincipe.
 • Aanhoudende huidinfectie in het te behandelen gebied.
 • Fotosensibiliserende medicijnen nemen.
 • Behandeling met isotretinoïne (Roaccutane ®) in de laatste 6 maanden.
 • Pathologieën met verminderde genezing (keloïde littekens, collageenziekte, sclerodermie, enz.) moeten van geval tot geval worden besproken.

Wat zijn de mogelijke complicaties?

Echte complicaties zijn zeldzaam na fractionele ablatieve behandeling. In de praktijk verloopt het overgrote deel van deze behandelingen probleemloos en zijn de patiënten volledig tevreden met het resultaat.

Echter, en ondanks hun zeldzaamheid, zijn de belangrijkste risico’s:

 • Herpes-uitbraak bij gepredisponeerde proefpersonen. Preventieve behandeling zal worden toegediend aan deze patiënten,
 • Erythrose (roodheid) en een diffuus warmtegevoel dat enkele dagen aanhoudt,
 • Hyperpigmentatie (vooral op een donkere huid), vroeg en bijna altijd van voorbijgaande aard. Het is vaak het gevolg van voortijdige blootstelling aan de zon.

Welk budget moet u plannen?

Al onze prijzen staan op onze website, onder het tabblad prijzen.

Hoeveel sessies zijn er nodig?

” resurfacing ” vereist 1 tot 3 sessies voor een langdurig resultaat, variërend van drie tot vijf jaar, afhankelijk van de kwaliteit van de huid.

ContactLes photos présentes sur ce site sont des photos illustratives et ne sont pas les résultats d’interventions pratiquées au sein du centre.  Malgré que l'on trouve des photos de résultats sur beaucoup de sites internet, leur présence est condamnée par l'Ordre des Médecins en Belgique, raison pour laquelle vous n'en verrez pas ici. Par contre, lors de la consultation, de très nombreuses photos vous seront montrées, vous permettant de juger la qualité du travail accompli.