Een afspraak maken +32 2 306 40 40 Vanaf maandag tot vrijdag: 9h30 – 13h en 13h30 – 18:30 — zatergad: 9h30 – 13h en 13h30 – 17h

GEZICHTSOPERATIE

Hals- en facelift

Het liften van het aangezicht en de hals heeft tot doel de spanning in de aangezichtspieren en de huid te herstellen en de overtollige huid te verwijderen. Dankzij een hals- en facelift kan de nek gladgestreken worden, vervagen de nasolabiale plooien en wordt de kaaklijn opnieuw beter afgelijnd. Vaak combineert men deze ingreep met een liposuctie, waardoor een mooiere aflijning van de omtrek van het aangezicht bekomen wordt. Afhankelijk van de mate van de laxiteit van de huid wordt een minilift van het aangezicht en van de hals uitgevoerd.

Deze techniek, bekend als minilifting, is minder invasief en laat toe om de kleine (beginnende) huidverzakking te herstellen. Op deze manier kunnen hamsterwangen en/of lachrimpels rondom de mond aangewend worden. De mini hals- en facelift wordt meestal uitgevoerd bij patiënten jonger dan 50 jaar.  De chirurgische ingreep kan onder plaatselijke of algemene verdoving worden uitgevoerd. Met de hals- en facelift zal het aangezicht harmonieuser en een meer uitgerust voorkomen hebben met behoud van de natuurlijke gelaatsuitdrukkingen.

Chirurgie du visage

Ooglidlifting (ooglidcorrectie/blepharoplastie)

Een ooglidcorrectie of ooglidlifting verwijdert overtollige huid en vet van de bovenste en onderste oogleden.

Na verloop van tijd kan een teveel aan huid verschijnen die de natuurlijke plooi van de bovenste oogleden verdoezelt en het gezichtsvermogen kan belemmeren. Ter hoogte van de onderste oogleden kunnen uitzakkingen (wallen) verschijnen.

De operatie wordt aangepast aan de behoeften van elke patiënt.

Bij sommigen dient enkel de overtollige huid van het bovenste ooglid verwijderd te worden terwijl men bij anderen de vetkussentjes ter hoogte van het onderste ooglid moet aanpakken.

Lipofilling (vetinjectie)

Lipovulling of autologe injectie van vet, is een vetvullende chirurgische techniek.

Lipofilling wordt gebruikt voor esthetische en reconstructieve doeleinden. Het herstelt het volume van atrofe of uitgeholde delen van het aangezicht of het lichaam.

Het doel van de ingreep is om vet van de patiënt op een andere plaats te injecteren en zodoende een natuurlijke of posttraumatische depressie op te vullen. Het is dus een autotransplantatie van vetcellen. Men neemt vet af van de patiënt zelf en injecteert het op een andere plaats.

Lipofilling

Rhinoplastie

ContactLes photos présentes sur ce site sont des photos illustratives et ne sont pas les résultats d’interventions pratiquées au sein du centre.  Malgré que l'on trouve des photos de résultats sur beaucoup de sites internet, leur présence est condamnée par l'Ordre des Médecins en Belgique, raison pour laquelle vous n'en verrez pas ici. Par contre, lors de la consultation, de très nombreuses photos vous seront montrées, vous permettant de juger la qualité du travail accompli.