Een afspraak maken +32 2 306 40 40 Vanaf maandag tot vrijdag: 9h30 – 13h en 13h30 – 18:30 — zatergad: 9h30 – 13h en 13h30 – 17h

HYPERPIGMENTATIE – PIGMENTLASER

De Q -switched laser, ook wel de pigmentlaser genoemd, helpt bruine vlekken of andere ontsierende verkleuringen van de huid weg te werken.

Voor wie?

Voor mannen en vrouwen die zich willen ontdoen van bruine vlekken als gevolg van blootstelling aan de zon op het gezicht, de halslijn en de rug van de handen als gevolg van blootstelling aan de zon, maar ook voor een zwangerschapsmasker of post-inflammatoire pigmentaties.

Hoe werkt de pigmentlaser?

De laserstraal produceert door selectieve actie een fragmentatie van het pigment dat verantwoordelijk is voor de kleuring, waardoor ze kunnen worden geëlimineerd met respect voor de omliggende huid. Deze behandeling vereist meestal 1 tot 2 sessies.

Welke zijn de pre-laser instructies?

Het wordt aanbevolen om blootstelling aan de zon en zelfbruinende toepassingen te vermijden, door fotosensibiliserende medicijnen zoals ontstekingsremmers, antibiotica of planten zoals sint-janskruid te gebruiken.

Wat gebeurt er tijdens een sessie?

De laser wordt op elke plek een fractie van een seconde aangebracht. De effecten van de laser zijn onaangenaam en bij de meest gevoelige onderwerpen is het voorafgaand gebruik van een verdovingscrème mogelijk.

Wat moet u doen na de behandeling?

De bruine vlek wordt tijdens de behandeling meteen wit, wordt dan donkerder en vormt een fijn korstje dat na ongeveer tien dagen zal verdwijnen. Een helende crème wordt aanbevolen.

De behandelde huid ziet er dan roze uit en zal tegen de zon moeten worden beschermd tot de normale kleur van de huid weer tevoorschijn komt.

Laat de laser littekens achter?

Er is een laag risico op littekens, soms een verandering in de kleur van de huid van het behandelde gebied: soms verbleken of pigmentvlekken, vooral bij mensen met een donkere of gebruinde huid.

Ondanks een goed aangebrachte zonbescherming is het terugkeren van pigmentatie van bepaalde laesies mogelijk.

Welk budget moet u plannen?

Al onze prijzen staan op onze website, onder het tabblad prijzen.

Hoeveel sessies zijn er nodig?

Er zijn 1 tot 2 sessies nodig, met een tussenpoos van 4 tot 6 weken.

ContactLes photos présentes sur ce site sont des photos illustratives et ne sont pas les résultats d’interventions pratiquées au sein du centre.  Malgré que l'on trouve des photos de résultats sur beaucoup de sites internet, leur présence est condamnée par l'Ordre des Médecins en Belgique, raison pour laquelle vous n'en verrez pas ici. Par contre, lors de la consultation, de très nombreuses photos vous seront montrées, vous permettant de juger la qualité du travail accompli.