Een afspraak maken +32 2 306 40 40 Vanaf maandag tot vrijdag: 9h30 – 13h en 13h30 – 18:30 — zatergad: 9h30 – 13h en 13h30 – 17h

ONZICHTBARE ALIGNER

Onzichtbare aligners is een goed alternatief voor patiënten die geen beugels op hun tanden wensen. De aligners zijn vrijwel onzichtbaar, waardoor ze zeer populaire zijn voor zowel tieners als volwassenen.

Invisible aligners zijn orthodontische beugels die, in tegenstelling tot traditionele systemen, bijna onmerkbaar zijn, ze zijn comfortabel en vereisen niet het cementeren van beugels of andere apparaten. Met deze methode krijgen patiënten een aantal uitneembare plastic trays, transparant en aangepast aan hun mond. Ze zijn zeer gemakkelijk te gebruiken.

Afhankelijk van de kenmerken van elke patiënt, de verandering van aligners naar een nieuwe set wordt ongeveer elke week gedaan tot het einde van de behandeling. Op deze manier, zijn de tanden in ononderbroken beweging en in de gewenste richting.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van onzichtbare aligners?

Aligners hebben verschillende voordelen ten opzichte van traditionele hulpmiddelen. Ten eerste, zij zijn zo goed als onzichtbaar; de meeste mensen zullen niet eens merken dat je ze draagt.

Behandeling met aligners gaat in de meeste gevallen veel sneller dan conventionele behandelingen.

Bovendien zijn ze uitneembaar, zodat u ze kunt uitnemen om te eten, drinken, poetsen en flossen, en daardoor een betere tandhygiëne kan hebben.

Als u met een traditionele beugel bepaalde voedingsmiddelen moet vermijden, zoals zoetigheden of knapperig brood, hoeft u met een onzichtbare aligner geen beperkingen op te leggen aan uw dieet. Doe ze uit als je gaat eten en doe ze weer aan als je klaar bent.

Traditionele beugels gebruiken metalen materialen die de mond kunnen irriteren. Aligners daarentegen zijn gemaakt van dun plastic en worden op maat van uw tandvlees gesneden, zodat ze uw mond niet irriteren. Perfect aan uw mond aangepast, ze hebben geen metalen draden of harde delen die uw wangen en tandvlees kunnen beschadigen.

Tot besluit:

  • Meer esthetisch
  • Snellere behandeling
  • Betere tandhygiëne
  • Geen voedsel beperkingen
  • Minder irritatie

Hoe lang moet ik ze per dag dragen?

De enige manier om snel resultaat te boeken is uw aligners elke dag zo lang mogelijk aan te houden. Doe ze gewoon uit om je tanden te poetsen, te eten of te drinken.

Het is aanbevolen om ze minstens 22 uur per dag te dragen. Hoe langer je ze draagt, hoe beter de het resultaat in de mond.

Hoelang duurt de behandeling?

De behandeling duurt gemiddeld 6 maanden tot een jaar voor volwassen patiënten. Het hangt echter allemaal af van de conditie van uw tanden en het werk dat ze moeten doen om uitgelijnd en functioneel te zijn.

Hoe maak ik de aligners schoon?

Naast het onderhouden van uw gebitshygiëne, moeten aligners worden gereinigd elke keer dat ze worden verwijderd en moeten ze worden schoongemaakt elke keer dat ze worden gebruikt. Ze moeten worden gereinigd met een speciale borstel met koud of warm water en neutraal zeep. Het gebruik van heet water wordt afgeraden omdat het de spalk kan vervormen.

Ook is het noodzakelijk specifieke reinigings- en ontsmettingsmiddelen te gebruiken, waarbij ten minste één ontsmetting, met ten minste één of twee ontkalkingsmiddelen per week.

Hoe goed ze ook zijn voor onze eigen mondhygiëne, tandpasta’s of mondspoelingen mogen niet worden gebruikt om de aligners te reinigen, aangezien deze producten het materiaal waarvan ze zijn gemaakt, kunnen beschadigen en verkleuren.

Om verlies of beschadiging te voorkomen, kunt u ze bovendien het beste in goede staat houden, door ze te bewaren in de originele doos waarin ze werden geleverd.

Mag ik roken?

Hoewel de aligners uitneembaar zijn, is het zeer belangrijk ze het grootste deel van de tijd te dragen. Als u roker bent, is het daarom raadzaam minder te roken.

Als u rookt met uw sigaretten, loopt u het risico dat ze donker en vlekkerig worden, Hierdoor ziet uw glimlach er donker en onooglijk uit. Het is het beste om uw aligners te verwijderen voordat u gaat roken en daarna uw tanden te poetsen.

Wat gebeurt er nu?

Onzichtbare aligners zijn een revolutionaire behandeling, omdat ze snel resultaat opleveren en bijna niemand het merkt. Zoals bij traditionele orthodontie, wordt het werk voortgezet in een onderhoudsfase.

ContactLes photos présentes sur ce site sont des photos illustratives et ne sont pas les résultats d’interventions pratiquées au sein du centre.  Malgré que l'on trouve des photos de résultats sur beaucoup de sites internet, leur présence est condamnée par l'Ordre des Médecins en Belgique, raison pour laquelle vous n'en verrez pas ici. Par contre, lors de la consultation, de très nombreuses photos vous seront montrées, vous permettant de juger la qualité du travail accompli.