Een afspraak maken +32 2 306 40 40 Vanaf maandag tot vrijdag: 9h30 – 13h en 13h30 – 18:30 — zatergad: 9h30 – 13h en 13h30 – 17h

HAARUITVAL — EVALUATIE

Haarverlies vereist een grondige evaluatie om de oorzaak te bepalen om zo een ​​passende behandeling aan te kunnen bieden.

Deze evaluatie kan omvatten:

  1. Onderzoek

Tijdens uw eerste afspraak wordt vóór het consult een volledige vragenlijst ingevuld.

  1. Bloedonderzoek

Een bloedtest is essentieel om onder andere de tekortkomingen te controleren die haarverlies kunnen veroorzaken: ijzer, zink, vitamine B12 en foliumzuur. Het evenwicht van de schildklier en een hormonaal evenwicht.

  1. Trichoscopie

Trichoscopie of dermatoscopie van de hoofdhuid is het analyseren van haar en hoofdhuid onder de lichtmicroscoop, dit is een niet-invasief diagnostisch hulpmiddel, zeer nuttig voor de diagnose en monitoring van haar- en hoofdhuidaandoeningen

  1. Tractietest

Een bundel van ongeveer 50 haren wordt tussen duim, wijsvinger en middelvinger bij de basis vastgegrepen. Er wordt stevig aan het haar getrokken. De test is positief wanneer meer dan 10% van het vastgenomen haar (gemiddeld meer dan zes haren) kan worden verwijderd. Deze test wordt uitgevoerd op 9 afzonderlijke bruggen van de hoofdhuid.

5.Trichogram

Het Trichogram bestaat uit het nemen van 30 haren in 2 specifieke delen van de hoofdhuid om de haarbollen, de diameter van het haar en hun kwaliteit onder een microscoop te bestuderen.

Dit examen kan helpen de oorzaak van haarverlies te achterhalen.
In alle gevallen, laat het ook toe het belang van de haaruitval te kwantificeren en de effectiviteit van een behandeling te controleren.

  1. Foto-trichogram

Foto-trichogrammen zijn geautomatiseerde digitale beeldvormingstechnieken die worden gebruikt om de kenmerken van haarverlies te onderzoeken voor diagnostische en vervolgdoeleinden.

  1. Biopsie

Biopsie van de hoofdhuid is een essentieel instrument bij de diagnose van littekens en geselecteerde vormen van niet-litteken alopecia. Het bestaat uit het nemen van, onder plaatselijke verdoving, een klein stukje huid van de hoofdhuid met een diameter van 4 mm en 5 mm diep om het haar, hun wortels maar ook alle pilaris aanhangels onder de microscoop te visualiseren.

ContactLes photos présentes sur ce site sont des photos illustratives et ne sont pas les résultats d’interventions pratiquées au sein du centre.  Malgré que l'on trouve des photos de résultats sur beaucoup de sites internet, leur présence est condamnée par l'Ordre des Médecins en Belgique, raison pour laquelle vous n'en verrez pas ici. Par contre, lors de la consultation, de très nombreuses photos vous seront montrées, vous permettant de juger la qualité du travail accompli.