Een afspraak maken +32 2 306 40 40 Vanaf maandag tot vrijdag: 9h30 – 13h en 13h30 – 18:30 — zatergad: 9h30 – 13h en 13h30 – 17h

FOTO-VERJONGING

Foto-verjonging is een techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van gepulseerd licht (IPL = Intense Pulsed Light) of flitslicht. Het helpt de huid van het gezicht, de hals, het decolleté of de handen een jeugdiger aanzien te geven.

Methode voor huidverjonging

Er worden drie belangrijke effecten verkregen: de vermindering van bruine vlekken door de zon, die van rode vlekken en kleine bloedvaten, en tenslotte de verbetering van de textuur van de huid (dikker, strakker, gladder en jonger).

Zelfs de teint en de uitstraling van de huid worden ook verbeterd, omdat het gepulseerde licht de huid helpt kleine afzettingen van bruine pigmenten (melaninepigment) te verwijderen die zich met het ouder worden ophopen en de teint dof maken.

Indicaties gepulseerd licht

Het algemene aspect van een huid die begint te verouderen hangt vooral samen met de schadelijke en cumulatieve effecten van herhaalde blootstelling aan de zon. UV-stralen denatureren componenten van de huid, waaronder collageen en elastine. De huid verliest haar dikte, haar stevigheid en vooral haar elasticiteit.

Voortgang sessies intens gepulseerd licht

Er zijn meerdere sessies nodig om de huid en de teint goed te verbeteren. Ze zullen de geleidelijke stimulatie van natuurlijk collageen mogelijk maken, waarbij de epidermis intact blijft en de gebruikelijke activiteiten onmiddellijk na de sessie kunnen worden hervat, zonder extra voorzorgsmaatregelen.

De verschillende betrokken flitslichten worden afwisselend gebruikt van de ene sessie naar de andere en de volgorde van gebruik hangt af van het uiterlijk van de huid, het type en de diepte van de laesies (rode vlekken, bruine vlekken, perkamentachtige of slappe huid …).

Door de epidermis voorbijkomend, zonder deze te beschadigen, creëert het licht warmte in de dermis en werkt op drie bijzonder interessante doelen voor huidverjonging:

– haarvaten, om roodheid en rode vlekken te verminderen

– melaninepigmenten, om donkere vlekken te verwijderen en de teint te egaliseren

– fibroblasten, cellen die nieuw natuurlijk collageen produceren, en het collageen zelf door de samentrekking ervan te bevorderen, wat de huid zal verstevigen.

Behoud van resultaten

De verkregen resultaten zijn langdurig, vooral als u uw huid verzorgt (UV-bescherming, hydratatie, …). Om het verkregen effect te behouden, is het naar onze mening goed om elke 2-3 jaar een sessie te herhalen.

Nadelen van foto-verjonging

Roodheid verschijnt net na de sessie, maar verdwijnt binnen een paar uur.

De behandelde bruine vlekken zullen, zeker na de eerste sessie, enkele dagen donkerder worden. Soms kan zich net over het gebied van de bruine vlekken een zeer dunne korst vormen. Deze zal binnen de 5 tot 6 dagen weggaan.

Wat zijn de risico’s van gepulseerd licht en flitslampen?

Er zijn weinig risico’s tijdens dergelijke behandelingen. De gebruikte energieën zijn echter hoog en een verbranding is altijd mogelijk als het apparaat op een te hoog vermogen is ingesteld.

U moet tijdens deze behandeling het zonnen absoluut vermijden. Een gebruinde huid vangt de warmte van de lichtflits op en kan dan te veel opwarmen en depigmenteren.

Duur van de interventie

Een foto-verjongingssessie duurt meestal 30 tot 45 minuten. Het wordt aanbevolen om drie sessies uit te voeren met een interval van telkens 1 maand.

ContactLes photos présentes sur ce site sont des photos illustratives et ne sont pas les résultats d’interventions pratiquées au sein du centre.  Malgré que l'on trouve des photos de résultats sur beaucoup de sites internet, leur présence est condamnée par l'Ordre des Médecins en Belgique, raison pour laquelle vous n'en verrez pas ici. Par contre, lors de la consultation, de très nombreuses photos vous seront montrées, vous permettant de juger la qualité du travail accompli.