Een afspraak maken +32 2 306 40 40 Vanaf maandag tot vrijdag: 9h30 – 13h en 13h30 – 18:30 — zatergad: 9h30 – 13h en 13h30 – 17h

PRP — De techniek

Verbeter de haargroei met PRP-injecties

De injectie van PRP (Bloedplaatjes rijk plasma) is een weinig ingrijpende en effectieve behandeling om haarverlies te beperken en de hergroei van geminimaliseerd haar te bevorderen.

Een natuurlijke, veilige en zeer effectieve methode!

Injection de PRP
Injection de PRP

Wat is het principe van PRP?

In het bloed hebben we drie soorten cellen: rode bloedcellen, witte bloedcellen en bloedplaatjes die in het plasma baden.

Bloedplaatjesrijk plasma is een bloedplaatjesconcentraat in een klein volume plasma. Op het moment van injectie geeft dit bloedplaatjesconcentraat een veelvoud aan groeifactoren vrij, waarvan de rollen talrijk zijn: de vorming van nieuwe bloedvaten, de deling van cellen, weefselregeneratie, de regeneratie van nieuwe follikels en genezing.

Wanneer zien we de resultaten van de PRP-sessie?

La séance de PRP fera effet en moyenne de 3 à 6 semaines après, temps nécessaire bien entendu pour que la régénération des follicules pileux ait eu lieu.

Hoe vindt een PRP-sessie plaats?

De arts neemt bloed af (ongeveer 15 ml bloed wordt afgenomen) en plaatst het vervolgens in een centrifuge om de bloedplaatjes van de andere 2 bestanddelen van bloed (rode bloedcellen en witte bloedcellen) te isoleren. 

Hij recupereert vervolgens het bloedplaatjes rijk plasma en injecteert het opnieuw in de hoofdhuid in de vorm van meerdere micro-injecties met behulp van de beste naalden die beschikbaar zijn. 

De totale duur van de handeling en het bijbehorende consult is 40 minuten. Deze injecties kunnen gepaard gaan met een minimale pijn.

Injection de PRP

Wat zijn de nadelige effecten van PRP ?

Le PRP est un produit issu de votre propre organisme. Il est donc 100% biocompatible et n’entraîne aucun risque d’allergie ou de rejet.

Comme pour toutes injections, des petites rougeurs sont toujours possibles mais sont rarissimes.

L’injection de PRP est invisible et on peut retravailler immédiatement après la séance.

Hoeveel PRP-sessies zijn er nodig ?

PRP kan alleen worden gebruikt, dan worden 4 jaarlijkse sessies aanbevolen. Maar het is interessanter om PRP te combineren met andere medicinale behandelingen voor betere resultaten en hier worden 1 tot 2 jaarlijkse sessies aan bevolen.

Injection de PRP

Kunnen we PRP combineren met een haartransplantatie?

Natuurlijk. Momenteel wordt het sterk aanbevolen om een ​​PRP-sessie uit te voeren aan het einde van een haartransplantatie. 

Deze PRP-sessie stimuleert een goede enting, een goede genezing van het verwijderde gebied en zal de haargroei na transplantatie aanzienlijk versnellen. 

Het wordt ook aanbevolen om in het jaar na de transplantatie, nog extra 2 PRP-sessies uit te laten voeren.

Wat kost een PRP-sessie ?

Alle tarieven zijn hier zichtbaar .

ContactLes photos présentes sur ce site sont des photos illustratives et ne sont pas les résultats d’interventions pratiquées au sein du centre.  Malgré que l'on trouve des photos de résultats sur beaucoup de sites internet, leur présence est condamnée par l'Ordre des Médecins en Belgique, raison pour laquelle vous n'en verrez pas ici. Par contre, lors de la consultation, de très nombreuses photos vous seront montrées, vous permettant de juger la qualité du travail accompli.