Een afspraak maken +32 2 306 40 40 Vanaf maandag tot vrijdag: 9h30 – 13h en 13h30 – 18:30 — zatergad: 9h30 – 13h en 13h30 – 17h

OVERMATIG ZWETEN – HYPERHIDROSE

Zweten is het natuurlijke mechanisme van het lichaam om de temperatuur te reguleren. Maar sommige mensen zweten meer dan gemiddeld, wat dagelijks een echte handicap kan zijn.

Gelukkig bestaan er behandelingen.

Wanneer spreken we van hyperhidrose?

Er is geen bepaalde hoeveelheid zweet waaruit we kunnen spreken van hyperhidrose. We spreken pas van overmatig zweten als het een belemmering wordt in het dagelijks leven: als de persoon niet meer durft uit te reiken, zich niet meer durft te kleden zoals hij wil, niet meer sport uit angst voor zweten, het huis niet meer uit durft als het heel warm is. Kortom, alles wat een impact kan hebben op een normaal leven…

De onaangename geur van transpiratie kan ook een handicap zijn voor de persoon die lijdt aan hyperhidrose. Daarnaast kan de hoge luchtvochtigheid veroorzaakt door overmatig zweten leiden tot andere gezondheidsproblemen zoals schimmelinfecties, wratten, eczeem…

Hyperhidrose is vaak erg invaliderend voor de persoon die eraan lijdt en kan leiden tot echte sociale terugtrekking. Bovendien wordt overmatig zweten vaak ten onrechte geassocieerd met een gebrek aan hygiëne en kan de blik van anderen daardoor moeilijk te verdragen zijn. Het gevoelde ongemak verhindert vaak dat mensen erover praten met hun arts.

Wat is de oorzaak van hyperhidrose?

In 90% van de gevallen is de exacte oorzaak van hyperhidrose onbekend. Dit wordt idiopathische hyperhidrose genoemd.

Er spelen echter bepaalde factoren een rol: genen, emoties, medicijnen, voeding en bepaalde aandoeningen zoals de menopauze, diabetes of obesitas.

Welke oplossingen kunnen we overwegen?

Allereerst zijn er lokale behandelingen die transpiratiewerende middelen zijn op basis van aluminiumzouten. Orale behandeling kan dan worden overwogen, vooral in gevallen van gegeneraliseerde hyperhidrose.

Toxine injecties, vooral bij overmatig zweten in de oksels, bieden een zeer effectieve en duurzame oplossing.

Ook een nieuwe laserbehandeling kan een grote hulp zijn.

Voor wie?

Het is gericht op zowel vrouwen als mannen met als doel okseltranspiratie te verminderen.

Wat moet u doen op de dag van de behandeling?

Het verloop van de sessie gebeurt zonder verdoving.

Wat moet u doen na de behandeling?

Onmiddellijk na de sessie kan het behandelde gebied worden gekenmerkt door roodheid en een gevoel van warmte dat niet aanhoudt. Na de behandeling is er geen speciale zorg.

Welk budget moet u plannen?

Al onze prijzen staan op onze website, onder het tabblad prijzen.

Hoeveel sessies zijn er nodig?

Er zijn 3 sessies nodig, met een tussenpoos van 3 weken.

AFSPRAAK VOOR INJECTIE VAN BOTULINETOXINE
Hyperhidrose

Dr Olivier Oth

AFSPRAAK LASERIST

Mevr Van den Berge Jessy

Contact



Les photos présentes sur ce site sont des photos illustratives et ne sont pas les résultats d’interventions pratiquées au sein du centre.  Malgré que l'on trouve des photos de résultats sur beaucoup de sites internet, leur présence est condamnée par l'Ordre des Médecins en Belgique, raison pour laquelle vous n'en verrez pas ici. Par contre, lors de la consultation, de très nombreuses photos vous seront montrées, vous permettant de juger la qualité du travail accompli.