Een afspraak maken +32 2 306 40 40 Vanaf maandag tot vrijdag: 9h30 – 13h en 13h30 – 18:30 — zatergad: 9h30 – 13h en 13h30 – 17h

PERMANENTE ONTHARING

We zijn allemaal op zoek naar de oplossing om van onze haargroei af te komen op bepaalde delen van ons lichaam.

Permanente laserontharing is dé oplossing die een veilige en duurzame oplossing biedt voor ongewenste haarproblemen.

De ontharingslaser die in de Hair and Face Clinic  wordt gebruikt, is een diodelaser van de nieuwste generatie die veilig en pijnloos permanent ontharen biedt.

Wat is laserontharing?

Laserontharing heeft tot doel de haarwortel te vernietigen. Een laser is een toestel dat een bijzonder licht uitstraalt omdat het uit een enkele golflengte bestaat. Een gepigmenteerd haartje staat dus voor een bruin of zwart doelwit. Eenmaal geabsorbeerd, wordt het licht omgezet in warmte. Dit zal de haarwortel vernietigen en zorgen voor het fenomeen van blijvende ontharing.

Het doelwit van de laser is dus niet echt de wortel maar het pigment dat hem zijn bruine kleur geeft.

Hieruit volgen twee essentiële zaken: aan de ene kant, als de donkere haren effectief kunnen worden vernietigd, werkt de laser niet op niet-gepigmenteerde haren, zoals witte, blonde of rode haren … Bovendien maakt het licht van de laser geen onderscheid tussen het melaninepigment van de haarwortel en het pigment dat in overvloed aanwezig is in de opperhuid van een gepigmenteerde huid (van nature gepigmenteerd of na het zonnen).

Dit brengt de twee grenzen van ontharingslasers aan het licht: alleen donkere haren kunnen effectief worden behandeld en alleen een lichte huid kan zonder risico’s worden behandeld.

Hoeveel sessies zijn er nodig?

De laser kan donkere haren alleen vernietigen als ze zich in de groeifase (anagene fase) bevinden. Dus de rustende, niet-gepigmenteerde haarzakjes die aan de werking van de laser zijn ontsnapt, zullen geleidelijk worden geactiveerd en nieuwe haren teweegbrengen.

Ontharing zal dus enkele weken aanhouden, voordat er hergroei optreedt: een nieuwe lasersessie zal dan noodzakelijk zijn. Het zal opnieuw worden gevolgd door een ontharingsfase, dan een nieuwe hergroei, echter minder uitgesproken dan de vorige.

Sterker nog, naarmate de sessies herhaald worden, zal de hergroei steeds onopvallender zijn.

Het aantal benodigde sessies hangt af van verschillende factoren, zoals het type huid, de kleur van de huid en het haar, maar natuurlijk ook van de fysiologie van elke persoon. Gemiddeld rekenen we 6 tot 8 sessies voor het lichaam en 6 tot 10 sessies voor het gezicht, waar het haar hormoonafhankelijk is.

Wat is het optimale tempo van de sessies?

Zoals we gezien hebben, vernietigt een laserbehandeling in zekere zin een generatie haarzakjes. Het is daarom noodzakelijk om te wachten tot er nieuwe haren verschijnen voordat u een nieuwe sessie overweegt. Deze tijd is echter zeer variabel in functie van de regio (veel sneller in het gezicht, langzamer in de ledematen) en hangt af van de patiënt. Gemiddeld bedraagt de duur tussen 2 sessies 1 tot 2 maanden.

Is laser effectief voor iedereen en overal?

Permanente laserontharing wendt zich tot  zowel vrouwen als mannen en is mogelijk voor alle delen van het lichaam voor esthetische of therapeutische doeleinden (ingegroeide haartjes, folliculitis, …).

Een donkere huid vereist speciale voorzorgsmaatregelen en een geschikte laseraanpassing, er bestaat nog steeds een risico op depigmentatie. Voor optimale veiligheid wordt uw huid tijdens uw eerste consult zorgvuldig onderzocht door een lid van ons team.

Witte haren en donshaar die volledig verstoken zijn van melanine kunnen niet worden verwijderd door de huidige lasers. Rode haren zijn ook moeilijker uit te roeien.

Is laser pijnlijk?

De ervaren pijn tijdens de sessie met de oude lasers, kwam overeen met die van tijdens klassiek waxen.

Met de diodelaser met scantechniek wordt deze pijn duidelijk verminderd of soms zelfs onbestaand.

Het aanbrengen van een verdovende crème 1 uur van tevoren zal deze pijn verder verminderen.

In het geval van zeer gevoelige gebieden, zoals bijvoorbeeld de bikinilijn, kan het ook worden aanbevolen om Dafalgan 1g 1 uur van tevoren in te nemen.

Zijn er contra-indicaties?

Ja. Een gebruinde huid kan niet worden onthaard met het risico op brandwonden. Het gebruik van bepaalde medicijnen zoals roaccutane, evenals bepaalde huidziekten zoals acne, infectie of vitiligo zijn contra-indicaties voor de behandeling.

Wat zijn de risico’s en bijwerkingen?

De meeste bijwerkingen zijn mild.

Normaal gesproken worden de sessies gevolgd door een simpele roodheid van de huid die maximum de volgende dag verdwijnt. In zeldzame gevallen kunnen de roodheid, lichte oedeem of enkele korstjes een dag of twee aanhouden.

Samengevat :

  • Duur van de behandeling: 15 min tot 1u30 afhankelijk van het behandelde gebied
  • Aantal sessies: 5 tot 10 sessies afhankelijk van het type haar, de kleur van de huid en het behandelde gebied
  • Duur tussen 2 sessies: in het begin 1 maand, daarna 2 maanden
  • Blootstelling aan de zon 4 weken na de behandeling te vermijden
  • Behandeling kan niet worden gedaan op een gebruinde huid
  • Roodheid van de huid is normaal na de behandeling
  • In uitzonderlijke gevallen kan een licht oedeem of enkele korstjes enkele dagen aanhouden.
  • 1 g dafalgan kan 30 min tot 1 uur voor de behandeling worden ingenomen en 1 uur voor de behandeling kan een verdovende crème worden aangebracht om de pijn te verzachten
  • Niet meer waxen tijdens de gehele behandeling en niet scheren of knippen 2 dagen voor de sessie

ContactLes photos présentes sur ce site sont des photos illustratives et ne sont pas les résultats d’interventions pratiquées au sein du centre.  Malgré que l'on trouve des photos de résultats sur beaucoup de sites internet, leur présence est condamnée par l'Ordre des Médecins en Belgique, raison pour laquelle vous n'en verrez pas ici. Par contre, lors de la consultation, de très nombreuses photos vous seront montrées, vous permettant de juger la qualité du travail accompli.