Een afspraak maken +32 2 306 40 40 Vanaf maandag tot vrijdag: 9h30 – 13h en 13h30 – 18:30 — zatergad: 9h30 – 13h en 13h30 – 17h

HEELKUNDE VAN HET SILHOUET

Liposuctie

Liposuctie is een cosmetische chirurgietechniek die sinds het begin van de jaren 80 wordt gebruikt en aanvankelijk werd beschreven door Dr. Illouz.

De techniek is in de loop der jaren fors geëvolueerd doch het principe is hetzelfde gebleven, nl het verwijderen van overtollig vet door middel van fijne canules die via kleine huidincisies worden ingebracht.

Liposuctie laat toe onderhuids vet te verwijderen ter hoogte van de buikstreek en de flanken (“love handles”). Zodoende herdefiniëren we de taille en verbeteren we het silhouet.

Chirurgie de la silhouette
Chirurgie de la silhouette

Abdominoplastie (buikwandcorrectie)

De abdomnioplastie is een ingreep die toelaat om een platte buik te creëren door de overtollige huid van de buikwand te verwijderen en de rectusspieren van de buikwand aan te spannen (behandeling van een diastase van de rectus). Het kan indien nodig gecombineerd worden met een liposuctie van de buik en/of heupen.

Het is een ingreep die wordt uitgevoerd om afwijkingen van de buikwand na zwangerschap (uitrekking, striemen), of na gewichtsverlies te corrigeren. Tevens kan men dankzij deze techniek het opgehoopte buikvet verwijderen. De buikwandcorrectie laat toe de striae (striemen) onder de navel verwijderen. Vaak vermindert de huidkwaliteit vanaf een bepaalde leeftijd en geeft een liposuctie niet het verhoopte esthetische resultaat. Hier kan een abdominoplastie de oplossing bieden.

Bodysculpting

Mommy Makeover is een ingreep om de overtollige en uitgerekte huid van de buik te verwijderen. Deze behandeling is voornamelijk geschikt voor vrouwen, na de zwangerschap, ongeacht hun leeftijd. Verschillende technieken kunnen aangewend worden om de ongewenste effecten van na de zwangerschap aan te pakken.

Mommy Makeover

Le Mommy Makeover est une intervention visant a enlever les excédents de peau du ventre et de la poitrine, qui s’est relâchée. Ce traitement convient aux femmes notamment en post-grossesse, quel que soit leur âge. Plusieurs actes peuvent être combinés afin de remédier aux effets indésirables d’une grossesse.

Armlift/brachioplastie

Dit bestaat uit een liposuctie van de armen of een liposuctie gecombineerd met een lifting van de armen.

Een armlift verwijdert de overtollige huid en vet ter hoogte van de bovenarmen wat resulteert in mooiere contouren van de binnenzijde van de arm.  

Het overtollige vet wordt verwijderd middels een liposuctie. Het is nodig om na de ingreep een drukkous of windel te dragen. Een snel herstel wordt verwacht.

De armlift wordt uitgevoerd bij een fors uitgezakte huid, in het bijzonder bij huidveroudering, maar ook na aanzienlijk gewichtsverlies, zwangerschap etc.

Lifting des bras
Lifting des fesses

Billift/ bilvergroting

Een billift kan bekomen worden door transfert van eigen vetweefsel. Deze wordt dan “Brazilian Butt Lift (BBL)” genoemd. De billift kan tevens gerealiseerd worden door het plaatsen van intramusculaire bilimplantaten.

ContactLes photos présentes sur ce site sont des photos illustratives et ne sont pas les résultats d’interventions pratiquées au sein du centre.  Malgré que l'on trouve des photos de résultats sur beaucoup de sites internet, leur présence est condamnée par l'Ordre des Médecins en Belgique, raison pour laquelle vous n'en verrez pas ici. Par contre, lors de la consultation, de très nombreuses photos vous seront montrées, vous permettant de juger la qualité du travail accompli.