Een afspraak maken +32 2 306 40 40 Vanaf maandag tot vrijdag: 9h30 – 13h en 13h30 – 18:30 — zatergad: 9h30 – 13h en 13h30 – 17h

GEZICHT PRP

Het injecteren van PRP (Platelet Rich Plasma) in het aangezicht zorgt voor een verjonging van de huid en verbetert de kwaliteit ervan. Het zorgt voor een revitaliserend effect, behandelt rimpels alsook het verlies van elasticiteit van de huid. Het staat ook bekend als de vampierfacelift.

Wat is het principe van PRP?

In het bloed hebben we drie soorten cellen: rode bloedcellen, witte bloedcellen en bloedplaatjes die in plasma baden.

Platelet Rich Plasma is een concentraat van bloedplaatjes in een klein volume plasma.

Bij injectie van dit bloedplaatjesconcentraat komt een groot aantal groeifactoren vrij die invloed uitoefenen op verscheidene functies: de creatie van nieuwe bloedvaten, celdeling, weefselregeneratie, regeneratie van nieuwe fibroblasten en dus de vorming van collageen.

Hoe verloopt een PRP-sessie?

Een bloedafname wordt uitgevoerd door de arts waarna hij deze in een centrifuge plaats. De bloedplaatjes worden op deze manier gescheiden van de 2 andere bloedbestanddelen (witte en de rode bloedcellen).

Het met bloedplaatjes verrijkte plasma wordt vervolgens ter hoogte van de huid geïnjecteerd. Dit gebeurt middels micro-injecties met behulp van geschikte naalden.

De totale duur van de ingreep en de bijbehorende consultatie is zo’n 40 minuten. Deze injecties gaan soms gepaard met beperkte pijn.

Wat zijn de bijwerkingen van PRP?

PRP is een lichaamseigen product. Het is daarom 100% biocompatibel en brengt geen risico op allergie of afstoting met zich mee.

Net als bij andere huidinjecties is beperkte roodheid/uitslag of infectie steeds mogelijk maar zeldzaam.

Na de behandeling kan amper waargenomen worden dat men een behandeling met PRP heeft ondergaan waardoor er geen werkverlet is.

ContactLes photos présentes sur ce site sont des photos illustratives et ne sont pas les résultats d’interventions pratiquées au sein du centre.  Malgré que l'on trouve des photos de résultats sur beaucoup de sites internet, leur présence est condamnée par l'Ordre des Médecins en Belgique, raison pour laquelle vous n'en verrez pas ici. Par contre, lors de la consultation, de très nombreuses photos vous seront montrées, vous permettant de juger la qualité du travail accompli.