Een afspraak maken +32 2 306 40 40 Vanaf maandag tot vrijdag: 9h30 – 13h en 13h30 – 18:30 — zatergad: 9h30 – 13h en 13h30 – 17h

LIPPEN

Opvullen van lippen door injectie van hyaluronzuur: vollere lippen

 Het opvullen van de lippen aan de hand van hyaluronzuur wordt in 10 minuten uitgevoerd.

Het resultaat houdt 8 tot 12 maanden aan.

Voor zo’n natuurlijk mogelijk resultaat, is het aangegeven om een eerste injectiesessie uit te voeren en op basis van diens resultaat; een touch-up binnen de 2 opvolgende weken indien dit nodig blijkt.

Doelen van het opvullen van de lippen

Hyaluronzuur staat het hercreëren van een vollere mond door 2 gecombineerde acties toe:

  • Hertekenen van de liplijnen: m.a.w. het naar voren brengen van een lip die naar binnen gericht is, en zodoende een meer sensuele mond te definiëren.
  • Verdikken van de lip om zo meer volume en een gebogen, voller aspect teweeg te brengen.

Wat zijn de oorzaken van dunne lippen?

  • Meestal gelinkt aan de morfologie van de patiente, dunne lippen kunnen vrouwen van alle leeftijden treffen.
  • Het verfijnen van de lippen kan ook veroorzaakt worden door veroudering als door extrinsieke factoren zoals: langdurige blootstelling aan de zon, tabak en alcohol.

Welk zuur voor het opvullen van lippen?

Vanwege zijn mobiliteit en sterke vascularisatie is de lip een gebied waar hyaluronzuur snel wordt geabsorbeerd. De lip vergt een product dat aangepast is aan deze beperkingen.

We gebruiken bijgevolg een sterk gecrosslinkt hyaluronzuur om zo een product te bekomen dat meer resistent is tegen resorptie en zodoende een optimale duur (8 tot 12 maanden) te garanderen.

Hoe verloopt een sessie opvullen van lippen door injectie van hyaluronzuur?

Anesthesie

De lippen zijn sterk geïnnerveerd, we voeren bijgevolg altijd een lokale contactanesthesie door een verdovende crème aan te brengen, , 30 minuten tot 1 uur voor de injectie.

Daarnaast injecteren we hyaluronzuur dat lidocaïne bevat (krachtig lokaal verdovingsmiddel) opdat de pijn regelmatig verzacht met de vooruitgang van de lipmodellering.

Na de injecties

De lippen kunnen gedurende 48 uur tot maximum 4 dagen opgezwollen zijn. Het aanbrengen van ijs helpt het oedeem te verminderen.

Hervatting van sociale en professionele activiteiten is meteen mogelijk.

Wat is het resultaat van het opvullen van de lippen door hyaluronzuur?

Het resultaat is onmiddellijk. Het is net na de injectie met hyaluronzuur waarneembaar.

Een uitstel van enkele dagen is nodig om het definitieve resultaat te appreciëren. Dit is de benodigde tijd om het reactie-oedeem te laten verdwijnen.

Het resultaat wordt ongeveer 10 dagen later geëvalueerd en een touch-up wordt uitgevoerd indien nodig.

ContactLes photos présentes sur ce site sont des photos illustratives et ne sont pas les résultats d’interventions pratiquées au sein du centre.  Malgré que l'on trouve des photos de résultats sur beaucoup de sites internet, leur présence est condamnée par l'Ordre des Médecins en Belgique, raison pour laquelle vous n'en verrez pas ici. Par contre, lors de la consultation, de très nombreuses photos vous seront montrées, vous permettant de juger la qualité du travail accompli.