Een afspraak maken +32 2 306 40 40 Vanaf maandag tot vrijdag: 9h30 – 13h en 13h30 – 18:30 — zatergad: 9h30 – 13h en 13h30 – 17h

BORSTOPERATIE

Borstvergroting door middel van een prothese

Het plaatsen van borstimplantaten is een chirurgische ingreep die tot doel heeft de borsten te vergroten. Deze techniek kan aangewezen zijn in geval van een onvoldoende borstontwikkeling bij vrouwen (hypoplasie van de borst). Deze hypoplasie kan het gevolg zijn van een matige ontwikkeling van de borst tijdens de puberteit, het verlies van borstvolume na zwangerschap, aanzienlijk gewichtsverlies of zelf een hormonale stoornis.

In bepaalde gevallen kan men de borstvergroting aanvullen met een behandeling gericht op de ptosis van de borsten om zodoende een beter resultaat te bekomen (mastopexie).

Een borstvergrotingsprocedure is erg gebruikelijk en in de meeste gevallen worden implantaten ingebracht om het borstvolume te vergroten.

De grootte, vorm en textuur van borstprothesen, evenals hun positie (voor of achter de borstspieren) en de locatie van de huidincisies (aerolaire, axillaire of submammaire toegang) zal bepaald worden tijdens de consultatie.

Een borstvergroting middels prothesen wordt uitgevoerd in de operatiekamer in het dagziekenhuis en gebeurt onder algemene verdoving. Deze cosmetische ingreep duurt gemiddeld 2 uur.

Chirurgie des seins
Chirurgie des seins

Borstvergroting met prothese of vet

Bij een borstlipofilling wordt eigen vet in de borsten geïnjecteerd zodoende dat het borstvolume vergroot. Het is een natuurlijke borstvergrotingsmethode, zonder gebruik te maken van borstprothesen. Er komt dus geen operatie aan te pas.

Bij een borstlipofilling kunnen de borsten met een cupmaat vergroot worden door middel van een borstlipostructuur (met andere worden door injectie van vet afgenomen van een andere plaats in je lichaam).

Als u een borstvergroting wenst van meer dan 1 cupmaat, zal lipofilling onvoldoende zijn en is een borstvergroting met prothesen een betere oplossing.

Borstptosis, borstlift (mastopexie)

Het doel van een borstlift of de behandeling van borstptose is het verhogen en het verstevigen van uw borsten. In de loop der jaren kunnen uw borsten, omwille van verschillende oorzaken, zoals zwangerschap, gewichtsverlies of een hormonale stoornis, hun stevigheid en hun huidelasticiteit verliezen

Met een chirurgische lifting zal, door het verwijderen van de overtollige huid, het vernauwen van de borstklier en het verhogen van de tepel en het tepelhof, een nieuwe borstcontour gevormd kunnen worden. Een borstlift kan gecombineerd worden met het plaatsen van borstprothesen of een lipofilling van de borsten, om de contour van de borst verder te harmoniseren.

Borstverkleining

Een borstverkleining is een chirurgische ingreep die toelaat om het volume van hypertrofische borsten te verminderen door de overtollige huid en het overtollige klierweefsel te verwijderen.

De positie van het tepelhof en de tepel worden dankzij de ingreep verhoogd.

Réduction mammaire
Chirurgie des seins

Borstreconstructie

Borstmisvorming

De tubereuze borst is een misvorming van de borst waarvan de oorsprong onbekend is. Middels een borstcorrectie zal men trachten de natuurlijke vorm van de borst te herstellen.

Deze ingreep wordt uitgevoerd in de operatiekamer van het ziekenhuis onder algemene verdoving.

ContactLes photos présentes sur ce site sont des photos illustratives et ne sont pas les résultats d’interventions pratiquées au sein du centre.  Malgré que l'on trouve des photos de résultats sur beaucoup de sites internet, leur présence est condamnée par l'Ordre des Médecins en Belgique, raison pour laquelle vous n'en verrez pas ici. Par contre, lors de la consultation, de très nombreuses photos vous seront montrées, vous permettant de juger la qualité du travail accompli.