Een afspraak maken +32 2 306 40 40 Vanaf maandag tot vrijdag: 9h30 – 13h en 13h30 – 18:30 — zatergad: 9h30 – 13h en 13h30 – 17h

DUTASTERIDE MESOTHERAPIE

Dutasteride, zoals finasteride,  is een medicijn dat van oorsprong werd voorgeschreven aan mannen met prostaatproblemen. De invloed op haarverlies en haargroei werd later vastgesteld. Dutasteride mag mannelijke hormons verminderen en dus een echte positieve effect op hormonale haar uitval krijgen maar orale behandeling kunnen toch bijwerkingen aan de patiënte geven.

Met de Dutastéride mesotherapie n kan je een goeie effect op haar uitval hebben maar zonder enkele bijwerkingen wegens de lokale procedure.

De techniek van micro-injecties met Dutastéride wordt ook wel infiltratie van antiandrogenen of mesotherapie met Dutastéride genoemd. De methode bestaat uit het rechtstreeks injecteren van Dutastéride in de hoofhuid op de plaatsen waar het haar uitvalt of is uitgevallen. De procedure wordt uitgevoerd zonder verdoving. De naaldjes die gebruikt worden zijn klein en fijn, waardoor het aanprikken van de hoofdhuid nauwelijks wordt gevoeld. De duur van een behandeling is 10 tot 30 minuten. Dutastéride mesotherapie laat geen zichtbare sporen achter en u kunt onmiddellijk terugkeren naar de activiteiten waar u voorheen mee bezig was. In tegenstelling tot het gebruik van Dutastéride als haargroeimiddel, kan mesotherapie met Dutastéride wél bij vrouwen toegepast worden.

Veilige behandelmethode

Door middel van het geven van oppervlakkige injecties worden in dieptes van 0,5 mm tot 4 mm in de huid geïnjecteerd. De huid raakt hierdoor minimaal beschadigd en herstelt zichzelf binnen een aantal dagen. Dutastéride Mesotherapie is niet-chirurgisch en wordt bij de meeste mensen zonder plaatselijke verdovingen toegepast. Een enkele keer, of wanneer u aangeeft erg gevoelig te zijn, kan de arts u het gebruik van een verdovende crème voor de behandelsessie adviseren. Bijwerkingen zijn zeldzaam. Een enkele keer kan de behandelde huid enige tijd gevoelig zijn of zijn blauwe plekjes en kleine zwellingen zichtbaar. Dit neemt vanzelf af.

Om een hormonale haar uitval te stabiliseren en te verbeten moet u een Dutasteride Mesotherapie een keer per drie maanden laten doen.

How long does it take for Dutasteride to work?

Some men see a decrease in hair loss after just 2 months, while for others it takes up to 4 months for the hair loss to stabilize.

How many mesotherapy treatments do I need?

Dutasteride neutralizes, among other things, the influence of dihydrotestosterone, the hormone responsible for androgenetic alopecia which is unfortunately a chronic process. Injections are recommended every 3 months for best results.

Heeft dutasteride bijwerkingen en zijn deze blijvend?

Bekende bijwerkingen van orale dutasteride zijn een verminderd libido, erectiestoornissen, ejaculatiestoornissen en gynaecomastie. Deze bijwerkingen komen niet met een Dutatseride Mesotherapie.

Wordt er alleen dutasteride geïnjecteerd?

Ja maar we kunnen ook verschillende ingrediënten toevoegen. Vitamines, mineralen, antioxidanten of PRP die een positief effect hebben op de gezondheid van de hoofdhuid en de haargroei kunnen gecombineerd om betere resultaten te geven.

Is mesotherapie pijnlijk?

U mag kleine prikjes voelen. Een arts bespreekt met u de mogelijkheid om de huid voor aanvang van de sessie te behandelen met een verdovende crème.

Kan mesotherapie dutasteride na een haartransplantatie veilig toegepast worden?

De combinatie van een haartransplantatie en het gebruik van een haargroeimiddel komt regelmatig voor en is veilig. Overigens heeft mesotherapie met dutasteride geen enkel effect op de groeisnelheid van uw haar.

Is mesotherapie met dutasteride veilig?

Mesotherapie is een veilige, cosmetische behandeltechniek. Het risico op bijwerkingen is klein en complicaties doen zich nauwelijks voor.

ContactLes photos présentes sur ce site sont des photos illustratives et ne sont pas les résultats d’interventions pratiquées au sein du centre.  Malgré que l'on trouve des photos de résultats sur beaucoup de sites internet, leur présence est condamnée par l'Ordre des Médecins en Belgique, raison pour laquelle vous n'en verrez pas ici. Par contre, lors de la consultation, de très nombreuses photos vous seront montrées, vous permettant de juger la qualité du travail accompli.