Een afspraak maken +32 2 306 40 40 Vanaf maandag tot vrijdag: 9h30 – 13h en 13h30 – 18:30 — zatergad: 9h30 – 13h en 13h30 – 17h

TATOEAGE VERWIJDEREN MET LASERBEHANDELING

Tatoeages zijn erg in de mode. Helaas is het niet ongewoon dat mensen er spijt van krijgen en ze willen laten verwijderen. Dit kan makkelijk dankzij de Q- switched laser.

De Q – switched laser is bedoeld om de pigmenten van een professionele of niet-professionele tatoeage te laten barsten en ze te laten verdwijnen.

Hoe?

Zichtbaar licht bestaat uit meerdere kleuren en dus uit meerdere golflengten. De laser richt zich op de tatoeage met de energie van licht door een specifieke golflengte. De laserstraal dringt veilig door de huid en werkt als een schokgolf die tatoeage-inkten in microdeeltjes zal opblazen. Deze worden op hun beurt op natuurlijke wijze door het immuunsysteem geëlimineerd. Dankzij de precisie van de laserstraal kunnen we de contouren van je tatoeage gemakkelijk volgen zonder het omliggende gezonde weefsel te beschadigen.

Welke zijn de pre-laser instructies?

Om samen de behandeling te bespreken is een eerste consult nodig.

Verwijderen van een tatoeage kan voor sommigen pijnlijk zijn. We zijn niet allemaal even gevoelig voor pijn. Bij twijfel is het mogelijk om 1 uur voor de sessie een verdovingscrème aan te brengen.

Wat moet u doen na de behandeling?

Onmiddellijk na de sessie wordt het behandelde gebied gekenmerkt door een vergrijzing van het gepigmenteerde gebied met perifere roodheid, evenals een gevoel van warmte dat ook gepaard kan gaan met een tijdelijk oedeem (dat over het algemeen binnen 24 tot 48 uur verdwijnt) en/of kleine korsten.

Tijdelijke verkleuring van omringend haar kan voorkomen. Dit duurt niet langer dan een paar dagen. U krijgt een vette crème voorgeschreven die u de eerste dagen regelmatig moet aanbrengen totdat de korstjes zijn verdwenen.

Zonbescherming moet gedurende 1 maand na de sessie worden aangebracht.

Laat het littekens achter?

Neen. De Q – switched laser is de veiligste en meest effectieve laser voor het verwijderen van tatoeages.

Welk budget moet u plannen?

Al onze prijzen op onze website, onder het tabblad prijzen.

Hoeveel sessies zijn er nodig?

 

Gemiddeld zijn er 5 tot 6 sessies nodig om professionele tatoeages te verwijderen en 3 tot 5 om amateur-tatoeages te behandelen.

Tussen elke sessie moet een interval van 5 tot 7 weken worden gerespecteerd. Het aantal sessies is afhankelijk van de hoeveelheid gebruikte inkt en de diepte in de huid. Helaas zijn er soms meer dan 10 sessies nodig om een zeer dichte tatoeage te verwijderen.

Wat zijn de contra-indicaties?

Vermijd de behandeling van de huid:
– met aanhoudende dermatologische problemen: acne, eczeem, dermatosen, enz… – te gebruind – minder dan 2 maanden getatoeëerd.

Verwijderen van tatoeages mag niet worden gedaan als u zwanger bent (zwangerschap).

ContactLes photos présentes sur ce site sont des photos illustratives et ne sont pas les résultats d’interventions pratiquées au sein du centre.  Malgré que l'on trouve des photos de résultats sur beaucoup de sites internet, leur présence est condamnée par l'Ordre des Médecins en Belgique, raison pour laquelle vous n'en verrez pas ici. Par contre, lors de la consultation, de très nombreuses photos vous seront montrées, vous permettant de juger la qualité du travail accompli.