Een afspraak maken +32 2 306 40 40 Vanaf maandag tot vrijdag: 9h30 – 13h en 13h30 – 18:30 — zatergad: 9h30 – 13h en 13h30 – 17h

TANDEN BLEKEN

Een stralend witte lach is in onze huidige samenleving een teken van gezondheid, hygiëne en verleiding.

Aarzel niet om een ​​afspraak te maken om het bleken van uw tanden snel, efficiënt en in alle veiligheid uit te voeren door een specialist die u het best advies zal geven.

Wat is tanden bleken?

Het bleken van tanden is een behandeling die ongewenste verkleuring van het tandglazuur verwijdert met behulp van een product op basis van peroxide.

Voedsel, tabaksconsumptie, veroudering zijn mogelijke oorzaken voor de verklaring van deze kleuringen met een onaantrekkelijk gelig uiterlijk. Om dit type kleuring te elimineren, is het bleken van tanden een behoorlijk aangegeven behandeling.

Hoe tanden witter maken?

Het bleken van tanden door bleeklepels wordt voorgeschreven door een tandheelkundig specialist, waardoor de patiënt een behandeling krijgt die aangepast is aan diens behoeften en veiligheid in zijn follow-up.

Hoe wordt deze behandeling uitgevoerd?

Tijdens de eerste sessie voert de specialist allereerst een oraal onderzoek uit.

Het is essentieel om voor het begin van deze soort behandeling om de nodige zorg, zoals gaatjes, uit te voeren.

De specialist zal dan de oorzaak van deze verkleuringen op de tanden vaststellen of  de vergeling inderdaad te wijten is aan voedingskleurstoffen en/of tabak.

De specialist maakt vervolgens afdrukken van de boven- en onderkaak van de patiënt, zodat het laboratorium bleeklepels kan maken.

Tijdens de tweede en laatste sessie controleert de specialist het correct inbrengen en verwijderen van de bleeklepels.

Hij zal de tint van uw tanden nemen en u een tint geven waarmee u de oplichting kunt observeren en de gewenste tint kunt bereiken.

Hij zal u ook uitleggen hoe u deze behandeling zelf kunt uitvoeren.

Hoe kan ik thuis mijn tanden bleken?

Hier zijn de te volgen stappen voor een optimaal resultaat:

 • Poets uw tanden om de effectiviteit van de gel te vergroten;

 • Plaats een druppel gel in de bleeklepel aan de buitenkant van de te bleken tanden;

 • Breng de bleeklepels in de mond en positioneer deze correct;

 • Verwijder overtollige gel met een wattenstaafje of zakdoek;

 • Draag de bleeklepels ’s nachts;

 • Verwijder de bleeklepels en poets tanden;

 • Maak de bleeklepel schoon met koud water en berg hem op in zijn beschermhoes.

Het is mogelijk dat er witte vlekken op de tanden verschijnen.

Deze vlekken verdwijnen aan het einde van de behandeling.

Wat dient men te weten over dit soort bleken?

 • Duur van de behandeling: behandeling duurt één tot twee weken afhankelijk van de kleur en het gewenste resultaat;
 • Overgevoeligheid: Deze behandeling kan tijdens de procedure overgevoeligheid van de tanden veroorzaken. Ze zijn meestal van voorbijgaande aard en verdwijnen aan het einde van de behandeling. De specialist zal u een product voorschrijven dat u ongevoelig maakt als deze gevoeligheid tijdens de behandeling optreedt;
 • Aanbevelingen in acht te nemen: niet roken tijdens gebruik van het product en in de opvolgende uren, niet eten of drinken tijdens het dragen van de bleeklepels, kleurstoffen vermijden (tomatensaus, koffie, thee, …), bleekspuiten kunnen in de koelkast worden geplaatst ;
 • Contra-indicatie: zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven kunnen geen tanden bleken, personen met ernstige parodontale problemen, personen die allergisch zijn voor peroxide;
 • Duur van het effect: Het bleken van tanden is onmiddellijk effectief en de resultaten variëren van patiënt tot patiënt, afhankelijk van hun mondhygiëne en gewoonten.

In de meeste gevallen kan het effect één tot twee jaar aanhouden. In sommige gevallen blijven de witte tanden meerdere jaren.

Wat is de prijs voor het bleken van de tanden?

425,00 (incl. BTW) inclusief het maken van de trays en het leveren van spuiten met de whitening gel.

Of

185,00 (incl. BTW) per sessie voor het bleken van de tanden aan de stoel (we raden drie sessies aan, afhankelijk van de gewenste mate van bleken).

ContactLes photos présentes sur ce site sont des photos illustratives et ne sont pas les résultats d’interventions pratiquées au sein du centre.  Malgré que l'on trouve des photos de résultats sur beaucoup de sites internet, leur présence est condamnée par l'Ordre des Médecins en Belgique, raison pour laquelle vous n'en verrez pas ici. Par contre, lors de la consultation, de très nombreuses photos vous seront montrées, vous permettant de juger la qualité du travail accompli.