Een afspraak maken +32 2 306 40 40 Vanaf maandag tot vrijdag: 9h30 – 13h en 13h30 – 18:30 — zatergad: 9h30 – 13h en 13h30 – 17h

TANDIMPLANTATEN

Wat is een tandimplantaat?

Implantaten zijn « kunstmatige wortels » gemaakt van titanium.

Ze worden in de kaken geplaatst en ondersteunen een vast of verwijderbaar kunstgebit om ontbrekende tanden te vervangen.

Het aantal en de positie van de implantaten zijn daarom afhankelijk van het prothetisch project, dat eerder werd besproken en gedefinieerd met Dr. Oth of met uw verwijzende tandarts, maar ook van het beschikbare bot om deze implantaten te plaatsen.

Implants dentaires
Implants dentaires
Implants dentaires
Ben ik een goede kandidaat om tandheelkundige implantaten te plaatsen?

Voorafgaand aan de plaatsing van een implantaat is een consultatie nodig om uw medische status te beoordelen. Een botscan is ook nodig om de hoogte en de beschikbare botdikte te evalueren voor de plaatsing van het implantaat.

Zorg ervoor dat, wanneer u op consultatie komt, u steeds uw medicatielijst en eventuele eerder gemaakte röntgenfoto’s of scans meebrengt.

Ongeacht de situatie en dankzij zijn expertise, zal Dr. Oth u steeds een oplossing voorstellen zodat het plaatsen van implantaten mogelijk wordt.

Wanneer raadplegen?

In het beste geval consulteert u Dr. Oth vooraleer de slechte tanden verwijderd worden.

Zodoende kan Dr. Oth de extracties a-traumatisch uitvoeren en zorgen voor kampreservatie zodat men de implantaten in de meest gunstige situatie kan plaatsen.

 

Hoe lang duurt het vooraleer ik weer tanden heb?

In sommige gevallen en als u het snelst mogelijke resultaat wilt, kan de plaatsing van de implantaten in dezelfde zittijd als de tandextracties plaatvinden.

Het plaatsen van de kronen op de implantaten kan ook zeer snel uitgevoerd worden na het plaatsen van de implantaten. Dit wordt met u besproken tijdens de pre-operatieve afspraak.

Hoe wordt de ingreep uitgevoerd?

De ingreep wordt meestal uitgevoerd onder lokale verdoving. Deze ingreep is niet pijnlijk.

Een algemene verdoving is enkel aangegeven indien meerdere implantaten geplaatst dienen te worden, er bijhorende chirurgische procedures nodig zijn en/of indien de medische status van de patiënt (medische pathologie, samenwerking, psychische toestand, …) het vereist.

3D-guided implantatenchirurgie

Dr. Oth is altijd bij de pioniers inzake de nieuwste technologieën op het gebied van implantologie.

Hij plaatst implantaten onder 3D-geleide chirurgie: een simulatie van de plaatsing van het implantaat gebeurt met de computer en een chirurgische gids wordt in 3D afgedrukt. Deze gids bevat de informatie over de operatie.

Het is dus niet langer nodig om het tandvlees uitgebreid in te snijden om het implantaat te plaatsen. Het postoperatieve beloop is verminderd: minder zwelling, minder pijn, minder bloeding.

Implants dentaires
Wat als ik niet genoeg bot heb om implantaten te plaatsen?

In sommige gevallen is een botopbouw nodig om de implantaten te kunnen plaatsen. Dit kan tijdens de plaatsing van het implantaat, of in een andere zitting, voorafgaande aan het plaatsen van het implantaat.

Dr. Oth maakt ook gebruik van alle (beschikbare) implantaattechnieken om implantaten te kunnen plaatsen zonder botreconstructie of met een minimum van botopbouw: Zygomatic-implantaten, All-on-Four® techniek, …

Wat is de prijs van een tandimplantaat?

Een kostenraming zal worden gemaakt tijdens de pre-operatieve consultatie of zal per mail worden verzonden. Afhankelijk van de noodzaak tot botopbouw zal de prijs van een implantaat variëren. Een zeer belangrijke parameter is het merk van het implantaat dat zal worden geplaatst. Sommige gewetenloze klinieken plaatsen implantaten van merken van mindere kwaliteit die op de lange termijn zeer slechte resultaten opleveren. Dr. Oth werkt alleen met de beste merken van implantaten op de Belgische en internationale markt en biedt deze aan een zeer concurrerende prijs aan.

En na de ingreep?

Het normale postoperatieve beloop:

  • Oedeem (zwelling van de wangen),
  • pijn,
  • beperkte bloeding.

Deze informatie heeft alleen betrekking op het plaatsen van de implantaten en niet op het prothetisch herstel.

Klinische en radiografische controles moeten worden uitgevoerd door de tandarts die instaat voor het vervaardigen van de protheses.

Het plaatsen van implantaten is een behandeling die niet is opgenomen in de nomenclatuur van de sociale zekerheid. Tijdens de raadpleging zullen, voor uw specifieke casus, de risico’s en de bijwerkingen van deze behandeling met u besproken worden.

ContactLes photos présentes sur ce site sont des photos illustratives et ne sont pas les résultats d’interventions pratiquées au sein du centre.  Malgré que l'on trouve des photos de résultats sur beaucoup de sites internet, leur présence est condamnée par l'Ordre des Médecins en Belgique, raison pour laquelle vous n'en verrez pas ici. Par contre, lors de la consultation, de très nombreuses photos vous seront montrées, vous permettant de juger la qualité du travail accompli.