De Erbium-laser heeft tot doel het huidoppervlak te regenereren. Het is een voorkeursbehandeling voor alle littekens en striae.
Voor wie?
Het is gericht op zowel vrouwen als mannen met als doel het gladstrijken van een litteken en een verandering in het uiterlijk van de huid, zoals xanthelasma, verlichting van een oude tatoeage of striae.
Hoe werkt de Erbium-laser?
In plaats van het hele behandelde huidoppervlak af te schuren, creëert deze gedeeltelijke ablatieve laser microscopisch kleine putjes, waarbij de huid tussen elk putje intact blijft. Door genezing zullen deze putjes sluiten en leiden tot huidvernieuwing (vernieuwing van de opperhuid, stimulatie van collageen).
In vergelijking met conventionele abrasielasers is het interessant om geleidelijk in verschillende sessies een gelijkwaardig resultaat te bereiken.
Welke effecten en wanneer?
Huidregeneratie is nodig om het resultaat te zien. Dit zal dus zichtbaar zijn na 3 weken tot 1 maand. Na de 1e sessie is de huidtextuur veel soepeler en elastischer.
Wat moet u doen op de dag van de behandeling?
Het verloop van de sessie gebeurt zonder verdoving.
Wat moet u doen na de behandeling?
Onmiddellijk na de sessie wordt het behandelde gebied gekenmerkt door roodheid en een gevoel van warmte dat ook gepaard kan gaan met een tijdelijk oedeem (dat over het algemeen binnen 24 tot 48 uur verdwijnt) en/of kleine korstjes.
U krijgt een vette crème voorgeschreven die u de eerste dagen regelmatig moet aanbrengen.
Zonnebrandcrème moet gedurende 2 weken na de behandeling worden aangebracht.
Wat zijn de contra-indicaties?
- Zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, als voorzorgsprincipe.
- Aanhoudende huidinfectie in het te behandelen gebied.
- Fotosensibiliserende medicijnen nemen.
- Behandeling met isotretinoïne (Roaccutane ®) in de laatste 6 maanden.
- Pathologieën met verminderde genezing (keloïde littekens, collageenziekte, sclerodermie, enz.) moeten van geval tot geval worden besproken.
Wat zijn de mogelijke complicaties?
Echte complicaties zijn zeldzaam na fractionele ablatieve behandeling. In de praktijk verloopt het overgrote deel van deze behandelingen probleemloos en zijn de patiënten volledig tevreden met het resultaat.
Echter, en ondanks hun zeldzaamheid, zijn de belangrijkste risico’s:
- Herpes-uitbraak bij gepredisponeerde proefpersonen. Preventieve behandeling zal worden toegediend aan deze patiënten,
- Erythrose (roodheid) en een diffuus warmtegevoel dat enkele dagen aanhoudt,
- Hyperpigmentatie (vooral op een donkere huid), vroeg en bijna altijd van voorbijgaande aard. Het is vaak het gevolg van voortijdige blootstelling aan de zon.
Welk budget moet u plannen?
Al onze prijzen staan op onze website, onder het tabblad prijzen.
Hoeveel sessies zijn er nodig?
Laserresurfacing vereist 1 tot 3 sessies, afhankelijk van de kwaliteit van de huid en de diepte van het litteken of striae.