Een afspraak maken +32 2 306 40 40 Vanaf maandag tot vrijdag: 9h30 – 13h en 13h30 – 18:30 — zatergad: 9h30 – 13h en 13h30 – 17h

HAARTRANSPLANTATIES — INTRODUCTIE

Wanneer medische behandeling niet langer een verbetering geeft of niet meer voldoende is, blijft haartransplantatie, ook bekend als capillaire transplantatie, de beste behandeling voor haarverlies.

Deze chirurgische behandeling bestaat uit het nemen van haar van de achterkant van de schedel, in de occipitale (achterhoofd) en temporale gebieden, daar waar het haar resistent is tegen haarverlies (dit wordt de donorzone genoemd) en het enten daar waar u haren mist (het ontvangende gebied dat van persoon tot persoon varieert).

Het haar aan de achterkant is heel anders dan het haar aan de voorkant: ze zijn inderdaad niet onderhevig aan mannelijke hormonen, dit wilt zeggen dat ze na verloop van tijd niet verfijnen. Ze vallen natuurlijk uit, maar groeien op precies dezelfde manier terug.

Het is deze functie die wordt gebruikt bij haartransplantatie, omdat dit getransplanteerde haar vooraan zijn oorspronkelijke kenmerken behoudt en nooit zal verfijnen.

Een eerste consult is uiteraard noodzakelijk om een ​​klinische en fotografische focus te maken, om het gebrek aan haar en de hoeveelheid te enten haar te evalueren, evenals de dichtheid aanwezig in de donorzone.

Haarchirurgen spreken vaak in transplantaten en niet in haar om haarimplantaten te kwantificeren. Een transplantaat, ook wel folliculaire eenheid genoemd, bestaat gemiddeld uit 1 tot 4 haren.

ContactLes photos présentes sur ce site sont des photos illustratives et ne sont pas les résultats d’interventions pratiquées au sein du centre.  Malgré que l'on trouve des photos de résultats sur beaucoup de sites internet, leur présence est condamnée par l'Ordre des Médecins en Belgique, raison pour laquelle vous n'en verrez pas ici. Par contre, lors de la consultation, de très nombreuses photos vous seront montrées, vous permettant de juger la qualité du travail accompli.